Agenda

Van zondag 24 februari 2019 zal er een intensieve inzicht meditatie retraite worden gehouden, begeleid door  Ank Schravendeel en Ria Kea. We maken gebruik van het centrum  Meeuwenveen, een prachtige, meditatieve plek in Havelte. Voor meer info: http://meeuwenveen.nl/. We beginnen zondag 24 febr. om 15.00 uur en de retraite eindigt op zondag  3 maart  om 15.00 uur.

Er wordt gezamenlijk gemediteerd, met periodes van loop- en zitmeditatie en kortere periodes van informele meditatie. De retraite vindt plaats in stilte, de begeleiding zal bestaan uit regelmatige inleidingen met betrekking tot loop- en zitmeditatie en individuele uitwisselingsgesprekken en dhammatalks( lezingen).

Ank Schravendeel, beoefent Vipassana meditatie sinds 1988. Ank leerde vipassana van Johan Tinge, de Thaise meditatieleraar Mettavihari en Frits Koster. Vanaf 2004 verdiepte ze zich in metta meditatie bij Visu Teoh en Christina Feldman. Sinds 2010 zijn Patricia en Charles Genoud haar leraren, die Vipassana en metta meditatie combineren. Ank begeleidt retraites sinds 2007, ze liep daarvoor stage bij Frits Koster

Ria Kea, beoefent vipassana en mettameditatie sinds 1998 bij aziatische en westerse leraren. Vanaf 2008 volgt zij jaarlijks 6 weken retraites bij Joseph Goldstein, Carol Wilson, Sally en Guy Armstrong, Sky Dawson.(IMS Amerika). Van Charles en Patricia Genould leert zij (sinds 2011) vipassana en mettameditatie te combineren. Zij volgde Abhidhammastudie bij Ven. U Nandamala en Insight Dialogue bij Gregory Kramer en Mindfull communication bij Susan Gillis Chapman. Ria begeleidt vipassana/mettameditatie sinds 2008. Zij geeft wekelijks vipassanameditatie in Amsterdam.

Kosten

De prijs voor een 2 persoonskamer en 3 vegetarische maaltijden per dag is €555,-.  Er zijn een beperkt aantal 1 persoonskamers beschikbaar  waarvoor € 605,- wordt gerekend. Indien financien een belemmering zijn om je in te schrijven, dan kun je gebruik maken van het ondersteundingsfonds van de SIM en contact opnemen met Hans Gijsen (06 20233245).

Opgave

Inschrijving voor deze retraite vindt plaats

–          door het aanmeldformulier in te vullen DIT FORMULIER VERZENDEN OF MAILEN NAAR: naar info@riakea.nl

–          en door overschrijving van het inschrijfbedrag op
IBAN rekeningnummer: IBAN:  NL72 TRIO 0338 4690 87 t.n.v. Stichting Inzichts Meditatie te Ezinge onder vermelding: retraite 24/02-3/03 -2019

Je wordt verzocht daarbij je naam te vermelden wanneer deze niet overeenstemt met de tenaamstelling van de rekeninghouder. Inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

ALGEMENE VOORWAARDEN :Je wordt erop attent gemaakt dat bij inschrijving voor een SIM-retraite de “Algemene voorwaarden” van kracht zijn zoals die op de website van de SIM (www.simsara.nl) en vanaf het septembernummer 2009 in de SIMsara zijn vermeld. Aangeraden wordt deze te lezen.

Dana

Al sinds de tijd van de Boeddha worden leringen en meditatie onderricht beschouwd als een daad van vrijgevigheid (dana, donatie) de hoogte van het inschrijfbedrag is bepaald door direct te maken kosten. De begeleiders krijgen slechts hun reis en verblijfkosten vergoed. Aan het eind van de retraite is gelegenheid om dana te geven voor de begeleiders.

Voor vragen over deze retraite kan je contact opnemen met Ria Kea ( 06 136 54059)

Mail:info@riakea.nl/website: www.riakea.nl

Aanmelden

Aanmeldformulier voor SIM-retraites (Word .doc)